torsdag den 21. februar 2013


Indsamling af vittigheder

 

Jeg har været lidt rundt omkring for at samle ind.

Jeg har været på besøg på mit praktiksted og der var næsten alle børnene enige om at de vittigheder de hørte hjemmefra var de sjoveste. Men de kunne ikke huske særlig mange af dem. Der var især en jeg hæftede mig ved som jeg syntes var lidt racistisk, og den kom fra et barn med anden etnisk baggrund.

Der var mange børnene der sagde starten på mange forskellige vitser og kunne så ikke huske slutningen. Der var også dem der startede på en og kunne ikke huske det sidste, hvor der så var en anden der kendte den og fortalte slutningen.

Der var en gruppe på 7 børn i alderen 5 år, der slet ikke vidste hvad en vittighed var.

 

Alt i alt, var noget af det sjoveste som der blev sagt, og som de andre børn grinede meget af, og gentog flere gange: ” Min far slog en kæmpe skid i går.” J

 

Her hjemme spurgte jeg mine 2 dejlige bonusbørn til råds.

Shannie på 9 år, fortalte at de ofte lavede ”Alle børnene” vittigheder, men også at de fortalte sjove episoder der var sket i hjemmet, på forældrenes job, ved fritidsaktiviteter eller i skolen.

Hun fortalte at det tit og ofte var det sjoveste, altså det der var sket i virkeligheden.

Mads på 13 år, fortalte at de også lavede ” Alle børnene” vittigheder. Men de også lavede sjov med det deres kammerater i klassen sagde.

Altså hvis f eks. En sagde: ”Jeg tænkte lige på noget” så ville der være en der kunne sige: ”Ej er du nu sikker på det?” og så blev der grinet af dette. Sådan er det for det meste i skolen fortalte han.

tirsdag den 19. februar 2013

Tekst 2


Tekst 2

 

At skabe antropologisk viden om børn.

Der bliver forsøgt at præcisere hvilke perspektiver antropologien kan bidrage med i forhold til studier af børn, og hvilke sammenhænge der er mellem teoretiske relationer og etnografiske metoder.  Mange fag anvender etnografiske metoder, men det er ikke en værktøskasse der tager sig ens ud i ethvert fag. Der findes ikke kun en metode, men mange metoder.

 

Feltarbejde.

Feltarbejde er den overordnede betegnelse for forskellige etnografiske metoder, og bliver betegnet som en grundsten i antropologisk forskning. Fletarbejde er således en deltagelse, der sigter mod indsigter bag ordene. Det at mennesker handler, gør at det ikke er nok med spørgeskema og interview, men deltagelse og underen, der leder til en konklusion og iagttagelse.

 

Deltagerobservation.

Centralt i feltarbejdes termologi står begrebet deltagerobservation. Der er tale om en vekselvirkning , som består i at deltage i et menneskes hverdagsliv og observation og iagttagelse.     

onsdag den 6. februar 2013


Resume af tekst 1 :
Børns mundtlige legekultur af Povl Bjerregaard.
 
Teksten handler om de 6-12 åriges legekultur. Deriblandt gåder og gådevitser, gyserfortællinger, parodier, rim og remser, og ”alle børnene”-genren.

Teksten fortæller hvordan børn i den omtalte alder leger, og hvordan deres legekultur er, hvordan de er sammen og hvordan de bliver påvirket af bl.a. Pædagoger, familie og de børn de leger sammen med.

Pædagogernes rolle omtales meget i dette kapitel, om hvordan de tit og ofte støtter børns legekultur, ved at vende ryggen og det døve øre til, og lade dem opfinde deres egen leg.

Samtidig har familien en stor rolle i børns mundtlige legekulturelle former, De hører tit vitser, gåder osv. Fra onkler, tanter, kusiner, fætre og flere andre familiemedlemmer.

Kapitlet fortæller hvordan pædagogen har indvirkning på børns mundtlige legekultur, og i hvilken grad de er med til at støtte udviklingen af denne.

mandag den 4. februar 2013

Så er min DKK blog klar til brug, syntes det er lidt spændende at skulle bruge endnu et værktøj, jeg ikke har brugt før :-)
Hejsa. Så er jeg med på bloggen :-)